dilluns, 11 d’abril del 2011

De què fa olor Tiana?



A totes les persones, grans i petits, que es van apropar a la parada d’ “El Jardí secret” durant la  Fira de Comerciants al Carrer  del  10 d’abril, se’ls va preguntar : Quina olor tenia Tiana?

De les 78 persones que van omplir el paper amb les seves apreciacions  o records en van  sortir aquests resultats:



Probablement , si els haguéssim deixat més temps per pensar , la resposta en alguns casos hagués sigut un altra, o si més no, hagués sortit respostes amb més convicció doncs, tot i que podem detectar més de 10.000 olors , no acostumem a tenir memòria olfactiva perquè no tenim l’hàbit d’educar-la.  Sovint ens manquen paraules per descriure olors que tenim constantment al voltant nostre.

Així doncs veiem que les olors “concretes”com: la terra humida; el vi que es feia a casa; el pa acabat de fer; la llar de foc, entre d’altres, està per damunt dels acaparadors habituals de fragàncies com són: les “flors” , els “arbres” i les “herbes” especialment les aromàtiques.


Entre mig les sensacions” amaguen una varietat de notes olfactives sota les etiquetes de: tranquil·litat, bona gent, pau, casa meva,vida,  que són complexes a l’hora de descriure.


Finalment els genèrics agrupen les olors que poden canviar segons la percepció del moment i que estan connectades a l’estiu, al vent ,a la frescor del matí, a Manlleu...


Le veritat és que Tiana té un munt de fragàncies, que cap i totes la fan única, especial pels qui hi vivim. No serà fins que estiguem lluny, que no sabrem quina olor trobada sobtadament ens transportarà a cadascun de nosaltres,directament a la Vila dels Nou Pins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.